Bakelser med ramslök och västerbottenost

Bakelser med ramslök och västerbottenost

Glutenfria och väldigt lättlagade små bakelser som passar lika bra på påskbordet som till midsommar eller jul. Håller flera dagar i kylen och går att frysa in innan du lägger på toppingen.
Variera vad du lägger på efter säsong, tycke och smak.
Har du inte tillgång till ramslök så blanda i persilja, dill eller något annat grönt.


Ingredienser till 12 stycken:
  • 4 dl västerbottenost, riven
  • 200 gram Philadelphiaost
  • 3 ägg
  • 250 gram ramslök, hackad

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser, utom ramslök, med en stavmixer. Blanda sen ner ramslök.

Fyll smeten i 12 formar, t.ex. silikon eller aluminium. Smörj gärna innan så fastnar inte bakelserna. Jag brukar använda olja på sprutflaska.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna, ta sen ur sina formar och toppa med t.ex. räkor, crème fraiche, rom och dill.

Bakelser med ramslök och västerbottenost