Glutenfria och väldigt lättlagade små bakelser som passar lika bra på påskbordet som till midsommar eller jul. Håller flera dagar i kylen och går att frysa in innan du lägger på toppingen.
Variera vad du lägger på efter säsong, tycke och smak.
Har du inte tillgång till ramslök så blanda i persilja, dill eller något annat grönt.
Ingredienser till 12 stycken:
- 4 dl västerbottenost, riven
- 200 gram Philadelphiaost
- 3 ägg
- 250 gram ramslök, hackad
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser, utom ramslök, med en stavmixer. Blanda sen ner ramslök.
Fyll smeten i 12 formar, t.ex. silikon eller aluminium. Smörj gärna innan så fastnar inte bakelserna. Jag brukar använda olja på sprutflaska.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna, ta sen ur sina formar och toppa med t.ex. räkor, crème fraiche, rom och dill.