Bär-och rabarberpaj

Bär-och rabarberpaj

En otroligt lättlagad paj som går att variera i det oändliga. Använd de bär eller frukter du gillar och är som är i säsong.


Ingredienser till 1 paj:
  • 100 gram smör
  • 500 gram blandade bär och rabarber
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • (1 tsk vaniljsocker)

 Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader.
Smält smör och blanda ner socker, gryn och mjöl.
Skär rabarbern i bitar. Häll över potatismjöl Och vaniljsocker om du använder det. Blanda och lägg i en ugnsfast form. Toppa med bären.


Smula över grynblandningen och tillaga mitt  i ugnen 20 minuter eller tills smulorna fått färg.
Servera med vaniljsås, glass eller grädde.

Bär-och rabarberpaj

Fler goda desserter hittar du HÄR