En lättlagad och kalorisnål bönsoppa med lite hetta i smaken. Toppas med en snabblagad guacamole.
Innehåller endast 390 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 tsk rapsolja
- 1 stor gul lök, finhackad
- 1 röd paprika, i bitar
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 tsk mild chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk mald koriander
- 1 burk krossade tomater, 400 gram
- 1 burk svarta bönor, 400 gram
- ½ buljongtärning
- 1 liten avokado
- 1 näve färsk koriander
- 1 lime
- ½ röd chili, finhackad
Tillagning:
Hetta upp oljan i en panna och tillsätt löken (spara 1 msk till guacamolen) och paprika. Stek ca 10 minuter och tillsätt sen även vitlök, kryddor, krossade tomater, ½ burk vatten, buljongtärning, bönorna samt vätskan den ligger i. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
Skala och kärna ur avokadon. Mosa och blanda med 1 msk hackad lök, koriander, chili och lite lime.
Servera soppan med en rejäl klick guacamole och njut!