Mexikansk bönsoppa

Mexikansk bönsoppa – kalorisnål

En lättlagad och kalorisnål bönsoppa med lite hetta i smaken. Toppas med en snabblagad guacamole.
Innehåller endast 390 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  •  2 tsk rapsolja
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk mild chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 burk krossade tomater, 400 gram
  • 1 burk svarta bönor, 400 gram
  • ½ buljongtärning
  • 1 liten avokado
  • 1 näve färsk koriander
  • 1 lime
  • ½ röd chili, finhackad

Tillagning:

Hetta upp oljan i en panna och tillsätt löken (spara 1 msk till guacamolen) och paprika. Stek ca 10 minuter och tillsätt sen även vitlök, kryddor, krossade tomater, ½ burk vatten, buljongtärning, bönorna samt vätskan den ligger i. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.


Skala och kärna ur avokadon. Mosa och blanda med 1 msk hackad lök, koriander, chili och lite lime.
Servera soppan med en rejäl klick guacamole och njut!

Mexikansk bönsoppa

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR