Biffsallad

Perfekt sommarrätt som ändå mättar. Variera grönsakerna efter behag. Jag har gärna vattenmelon i eftersom det ger en god svalka  i sommarvärmen men också passar bra till den lite heta Srirachamajonäsen.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 fin köttbit, 200-300 gram av nöt
  • Blandad råkostsallad, strimlad
  • ½ paprika valfri färg, strimlad
  • 10 rädisor, skurna i kvartar
  • 10-15 svarta oliver, urkärnade
  • Smörgåskrasse
  • ¼ liten vattenmelon, i mindre bitar
  • Olivolja
  • Italiensk salladskrydda
  • Salt, peppar
  • Srirachamajonäs
  • Färsk mynta
Tillagning:

Salta, peppra och stek köttet som du vill ha det, gärna i grillpanna, och låt det sen vila medan du blandar ihop salladen.

 

Blanda alla övriga ingredienser, utom myntan och Srirachamajonäsen,  i en skål efter tycke och smak. Blanda runt ordentligt.

Lägg upp på ett snyggt fat. Skiva köttet och lägg det ovanpå. Toppa med Srirachamajonäsen och strö på myntablad. Servera!