Biffsallad

Perfekt sommarrätt som ändå mättar. Variera grönsakerna efter behag. Jag har gärna vattenmelon i eftersom det ger en god svalka  i sommarvärmen men också passar bra till den lite heta Srirachamajonäsen.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 fin köttbit, 200-300 gram av nöt
  • Blandad råkostsallad, strimlad
  • ½ paprika valfri färg, strimlad
  • 10 rädisor, skurna i kvartar
  • 10-15 svarta oliver, urkärnade
  • Smörgåskrasse
  • ¼ liten vattenmelon, i mindre bitar
  • Olivolja
  • Italiensk salladskrydda
  • Salt, peppar
  • Srirachamajonäs
  • Färsk mynta
Tillagning:

Salta, peppra och stek köttet som du vill ha det, gärna i grillpanna, och låt det sen vila medan du blandar ihop salladen.

 

Blanda alla övriga ingredienser, utom myntan och Srirachamajonäsen,  i en skål efter tycke och smak. Blanda runt ordentligt.

Lägg upp på ett snyggt fat. Skiva köttet och lägg det ovanpå. Toppa med Srirachamajonäsen och strö på myntablad. Servera!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.