Perfekt sommarrätt som ändå mättar. Variera grönsakerna efter behag. Jag har gärna vattenmelon i eftersom det ger en god svalka i sommarvärmen men också passar bra till den lite heta Srirachamajonäsen.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 fin köttbit, 200-300 gram av nöt
- Blandad råkostsallad, strimlad
- ½ paprika valfri färg, strimlad
- 10 rädisor, skurna i kvartar
- 10-15 svarta oliver, urkärnade
- Smörgåskrasse
- ¼ liten vattenmelon, i mindre bitar
- Olivolja
- Italiensk salladskrydda
- Salt, peppar
- Srirachamajonäs
- Färsk mynta
Tillagning:
Salta, peppra och stek köttet som du vill ha det, gärna i grillpanna, och låt det sen vila medan du blandar ihop salladen.
Blanda alla övriga ingredienser, utom myntan och Srirachamajonäsen, i en skål efter tycke och smak. Blanda runt ordentligt.
Lägg upp på ett snyggt fat. Skiva köttet och lägg det ovanpå. Toppa med Srirachamajonäsen och strö på myntablad. Servera!