Billiga Januari – Veckomatsedel 2

December innebär ofta många och stora utgifter. Så under hela januari kommer jag lägga upp en ny veckomeny med billiga, goda och lättlagade rätter.

Denna är för vecka 2
Måndag den 7/1 – Söndag den 13/1


MÅNDAG 7/1

En, mustig  god och billig italiensk Minestrone. Riktigt mättande med något gott bröd till även om denna är väldigt kalorisnål!

Minestrone på bara några minuter

TISDAG 8/1

En av de godaste och billigaste vardagsrätterna när det kommer till fisk tycker jag. Välj tillbehör efter tycke och smak. Antingen med potatissalladen i receptet eller gör en god potatismos till.

Stekt strömming med sallad på potatis och rödlök

ONSDAG 9/1

En riktig klassiker som väl inte behöver presenteras närmare. Ägg, mjöl och mjölk. Riktigt billiga basvaror. Vill man serverar man bacon eller stekt fläsk till, vilket inte kostar så mycket heller!

Ugnspannkaka

TORSDAG 10/1

Denna rätt kan man välja att göra antingen vegetarisk eller med rester av någon typ av kött man har i kylen.

Snabb vardagsräddare

FREDAG 11/1

En riktig klassiker som man kan välja att göra enkel och med bara ett fåtal ingredienser eller så drar man på med allt man tycker passar. Vill du hålla kostnaderna nere så stek köttfärs, häll på krossad tomat, krydda och ha i valfria bönor så är det klart!

Chili con carne

LÖRDAG 12/1

Denna nudelsallad med lax är en riktig höjdare. Innehåller röd curry, fisksås och chili vilket gör den lite het i smaken och otroligt fräsch.

Ljummen nudelsallad med lax i röd curry

SÖNDAG 13/1

Vegetarisk, mycket smakrik gryträtt med billiga ingredienser!

Vegetarisk gryta med influenser av Indien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.