Bloody Mary

Om jag besöker en bar sätter jag mig gärna på en pall vid bardisken. Att se en skicklig bartender ”in action” är verkligen något jag uppskattar. För att göra en god Bloody Mary krävs däremot inga större”skills”, men jag tycker det är viktigt att man använder en tomatjuice av hög kvalitet!


Drinken som är är uppkallad efter Maria I av England, fick öknamnet Bloody Mary, då hon lät avrätta cirka 300 protestantiska ledare. Den är också känd som s.k. bakis- eller dagen-efter-drink. Jag gillar att dricka den i samband med en brunch. God ihop med rätten Menemen nedan som är en turkisk äggrätt!

Menemen – Turkiska en-panne ägg

Ingredienser till en drink:
  • 6 cl vodka
  • 1 cl pressad citron
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Salt
  • Sellerisalt
  • Worcestersås
  • Tabasco
  • Tomatjuice
  • 1 stjälk blekselleri
Tillagning:

Fyll ett glas till hälften med is. Tillsätt salt, svartpeppar och sellerisalt efter smak samt 3-4 stänk Worcestersås och två stänk tabasco. Häll i vodka och citronjuice. Fyll upp med tomatjuice och blanda runt ordentligt. Stoppa i en selleristjälk och ett sugrör.

Bloody Mary

Fler goda drinkar och cocktails hittar du HÄR!