Wokade nudlar med kyckling

Idag utsågs ”det återvunna plagget” till årets julklapp. 1990 utsågs woken till årets julklapp av Handelns utredningsinstitut. Jag köpte min på 80-talet, och använder samma panna fortfarande. Den är inte så vacker längre men supertunn, köpt i en asiatisk butik och jag antar att kvalitén är hög eftersom den hållit så länge.


Smakrik och snabblagad nudelrätt med kyckling, svamp och broccoli. Vill man ha en lite hetare variant är det bara att öka mängden chiliflakes.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 125 gram äggnudlar
  • 1 buljongtärning, valfri
  • 100 gram broccoli, skuren i mindre bitar
  • Ca 250 gram kycklingfilé
  • 200 gram svamp, shiitake eller portabello, i mindre bitar
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 röd paprika, urkärnad och skivad
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2-3 cm färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk sol- eller rapsolja
  • ½ tsk chili flakes
  • 3 msk hoisinsås blandat med 2 msk vatten
  • 1-2 tsk sesamolja
  • 1 näve cashew- eller jordnötter

Tillagning:

Koka upp vatten och buljongtärning och tillaga äggnudlarna enligt tidsangivelsen på förpackningen. Tillsätt även broccolin när det är ca 3 minuter kvar av koktiden. Låt sen rinna av i durkslag och spola i kallt vatten så att tillagningen avstannar.

Skär kycklingen i strimlor. Hetta upp solros- eller rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt kycklingen och stek ett par minuter på hög värme. Ta ur kycklingen ur pappan och lägg åt sidan. Hetta upp lite mer olja i woken och tillsätt svamp, lök och paprika och stek under omrörning några minuter. Tillsätt vitlök, ingefära och chiliflakes och blanda runt. I med nudlar, broccoli och kyckling.

Tillsätt även hoisinmixen och blanda runt tills allt är varmt. Häll på lite sesamolja och toppa med nötterna. Servera direkt!

Fler snabblagade goda vardagsrätter hittar du HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.