Brunch på Brasseri Nimb i Köpenhamn

Nimb ligger granne med nöjesfältet Tivoli i Köpenhamn.  Det finns ingångar både från själva Tivoli men också från gatan som ligger mitt emot Hovedbanegården. Stället är i det närmaste att betrakta som en institution i Köpenhamn och har funnits i familjen Nimbs ägor sedan år 1909.

När min mormor levde firades alltid hennes födelsedagar där med en god middag och hela familjen med döttrar, deras män och oss barn samlade. Vi var ganska många runt bordet som var vackert dukat med vita linnedukar och brutna servetter.

Mycket har hänt sedan den tiden. Idag består Nimb av flera olika avdelningar och inrymmer även en hotelldel.

Varje lördag och söndag serveras det brunch  i Brasseriet, mellan klockan 10.00 – 12.45, och att besöka stället när Tivoli just öppnat sin julmarknad är extra trevligt!

Stället är halvfullt när vi kommer dit strax innan 12, men får veta att det är fullbokat hela brunchen. Vi blir visade till vårt bord och får förklarat att det finns en buffé där det finns allt från olika sorters bröd, pålägg och andra kalla rätter till små fina desserter. Brunchen innefattar även en del serveringar av varma rätter vid bordet. Man kan välja mellan the och kaffe, det finns olika juicer samt ett bord med mousserande vin.
Lokalen är ljus och fin, inredningen påminner om en bättre bistro med fint porslin och linneservetter.

Vi får in kaffet vi beställde och tar en tur runt buffén där det finns paj, olika sallader, små glasburkar med mozzarella och tomater, lite olika pålägg, gravad lax, yoghurt, olika typer av topping till den, ostbricka,  marmelader, honung från Tivolis egna bin, desserter och olika sorters söta bakverk.

På ett bord bredvid finns det bröd av alla de slag. I baren finns det tre behållare med olika dryck. Jag väljer den hemlagade lemonaden med ingefära. På ytterligare ett litet bord finns det en kylare med mousserande. Man kan välja mellan en cremant och tre olika sparkling tea, en väldigt speciell och trevlig dryck som du kan läsa mer om HÄR. Två av dem med en alkoholhalt på 5% och en helt alkoholfri.

Trots att utbudet på buffén är ganska litet smakar allt bra och snart får vi även in den varma serveringen på bordet.  Bacon, korvar, äggröra, friterad jordärtskocka och i en liten kopparkastrull ligger det en lite het kimchi. Inte mycket det heller, men fullt tillräckligt.

Servicen är något svajig. Det är flera olika som serverar vid vårt bord. Vissa bättre andra lite sämre men alla är trevliga. Man kan sitta här i flera timmar och njuta av mat, dryck, trevlig miljö och utsikten av ett juligt Tivoli. Priset för det hela får man väl betrakta som överkomligt, 395 danska kronor för att äta och dricka hur mycket man orkar. Sen är det bara att klä på sig och ta en runda inne på Tivoli, om man så önskar!

Här hittar du fler inlägg från olika restaurangbesök!