Cheesecake i glas med plommonkompott

Cheesecake i glas med plommonkompott

Enkel och frisk dessert som serveras i glas.
Kompotten görs med fördel dagen före.
Går så klart att variera med olika typer av kompott, t.ex. rabarber


Ingredienser till 6 portioner:

Kompott:

  • 400 gram plommon
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 1 kanelstång

Till servering:

  • 150 gram naturell färskost, jag använde Philadelphia
  • 250 gram Kesella vanilj
  • 4 Digestivekex

Tillagning:

Kärna ur och skär plommonen i mindre bitar.
Lägg i en liten kastrull och rör ner övriga ingredienser. Koka under lock ca 10 min. Låt kallna och förvara sen i kylskåp.

Vispa färskost och kvarg luftigt. Smula kexen.
Varva kräm, kexsmulor och kompott i portionsglas eller i små skålar. Servera!

Cheesecake i glas med plommonkompott

Fler desserter hittar du HÄR