Kalorisnål gryta med köttfärs och sötpotatis.
Allt tillagas i samma gryta och sköter sig själv på spisen. Smidigt värre.
Innehåller 370 kcal/portion, om du väljer nötfärs. Ännu magrare om du väljer kyckling eller kalkonfärs.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk vegetabilisk olja
- 1 stor gul lök, hackad
- 1 stor morot, skalad och hackad
- 1 stjälk selleri, hackad
- 500 gram nötfärs
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk ketchup
- 1 burk krossade tomater, 400 gram
- 450 gram sötpotatis, skalad och skuren i tärningar
- några myntablad
- 1 lagerblad
- 1 knippe persilja; grovhackad
- Strimlad savojkål, till servering
Tillagning:
Hetta upp oljan i en stor panna, tillsätt löken, morötter, selleri och låt svettas ca 10 minuter.
Tillsätt köttfärsen och fräs tills genomstekt.
I med tomatpuré och fortsätt steka ett par minuter under omrörning. Tillsätt sen ketchup, krossade tomater, sötpotatis, örter och 1 burk vatten. Krydda med salt och peppar och koka upp. Låt puttra på svag värme med locket på glänt i ca 40-45 minuter tills potatisen är klar. Rör om någon gång då och då under tillagningen.
Ta av från värmen, strö på persilja och servera med savojkål.