Små fina minimaränger med chokladsmak fyllda med pistagegrädde.
Goda till kaffet eller som dekoration på t.ex. en tårta eller dessertpaj.
De maränger som blir över kan man förvara i en burk med tättslutande lock till senare användning.
Ingredienser till 2 plåtar minimaränger:
- 3 äggvitor1 ½ dl strösocker
- 1 krm ättika
- 3 msk kakao
Fyllning:
- 1 dl vispgrädde
- 1-2 msk pistagekräm
Tillagning:
Värm ugnen till 125 grader, gärna varmluft.
Vispa äggvitor några minuter tills de vitnar och bildar små toppar. Tillsätt socker och ättika och fortsätt vispa ca 5 minuter till styv smet. Sikta i kakao och blanda ihop ordentligt.
Spritsa ut små maränger på två plåtar klädda med bakplåtspapper och tillaga i ugnen 1 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar ytterligare ½ timme. Låt sedan svalna.
Vispa grädde halvstyv. Tillsätt pistagekräm och fortsätt vispa till styv grädde. Lägg i en sprits och förvara i kylen tills den är riktigt kall.
Spritsa pistagegrädde på undersidan av en maräng och tryck försiktigt ihop med en maräng till. Fortsätt tills du har så många du behöver.