Chokladmaränger med pisagefyllning

Chokladmaränger med pisagefyllning

Små fina minimaränger med chokladsmak fyllda med pistagegrädde.
Goda till kaffet eller som dekoration på t.ex. en tårta eller dessertpaj.
De maränger som blir över kan man förvara i en burk med tättslutande lock till senare användning.


Ingredienser till 2 plåtar minimaränger:
  • 3 äggvitor1 ½ dl strösocker
  • 1 krm ättika
  • 3 msk kakao

Fyllning:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 msk pistagekräm

Tillagning:

Värm ugnen till 125 grader, gärna varmluft.
Vispa äggvitor några minuter tills de vitnar och bildar små toppar. Tillsätt socker och ättika och fortsätt vispa ca 5 minuter till styv smet. Sikta i kakao och blanda ihop ordentligt.
Spritsa ut små maränger på två plåtar klädda med bakplåtspapper och tillaga i ugnen 1 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar ytterligare ½ timme. Låt sedan svalna.
Vispa grädde halvstyv. Tillsätt pistagekräm och fortsätt vispa till styv grädde. Lägg i en sprits och förvara i kylen tills den är riktigt kall.
Spritsa pistagegrädde på undersidan av en maräng och tryck försiktigt ihop med en maräng till. Fortsätt tills du har så många du behöver.

Chokladmaränger med pisagefyllning

Fler recept med maränger hittar du HÄR