Enkelpanerad torsk

När jag tillagar t.ex strömming brukar jag dubbelpanera den, dvs. vända  i mjöl, ägg och ströbröd, men när jag gör torsk tycker jag det räcker att doppa i bara ägg och sen ströbröd eller panko.

I vilket fall som helst är detta en lättlagad rätt som funkar bra när tiden är lite knapp, tycker jag. Har man dessutom redan kokt potatis i kylen, är det gott att steka den, så går det extra snabbt!

Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 torskfiléer
  • 1 ägg
  • 1 dl panko eller ströbröd
  • Salt och peppar
  • Färsk broccoli
  • Kokt potatis
  • Sallad
Tillagning:

Vänd fisken i ett uppvispat ägg och sen i panko eller ströbröd blandat med salt och peppar. Koka broccolin. Stek potatisen. Smält rapsolja och smör i en stekpanna och stek fisken gyllene. Servera med kokt broccoli, stekt potatis, sallad och ev. remouladsås.