När jag tillagar t.ex strömming brukar jag dubbelpanera den, dvs. vända i mjöl, ägg och ströbröd, men när jag gör torsk tycker jag det räcker att doppa i bara ägg och sen ströbröd eller panko.
I vilket fall som helst är detta en lättlagad rätt som funkar bra när tiden är lite knapp, tycker jag. Har man dessutom redan kokt potatis i kylen, är det gott att steka den, så går det extra snabbt!
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 torskfiléer
- 1 ägg
- 1 dl panko eller ströbröd
- Salt och peppar
- Färsk broccoli
- Kokt potatis
- Sallad
Tillagning:
Vänd fisken i ett uppvispat ägg och sen i panko eller ströbröd blandat med salt och peppar. Koka broccolin. Stek potatisen. Smält rapsolja och smör i en stekpanna och stek fisken gyllene. Servera med kokt broccoli, stekt potatis, sallad och ev. remouladsås.