Rökt lax med jordgubbssallad

En riktigt somrig och lättlagad rätt som tack vare potatis och den rökta laxen mättar fint.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 500 gram varmrökt lax
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 fänkål, fint strimlad
  • 1 rödlök, skivad
  • 70 gram machésallad
  • 250 gram jordgubbar, skivade
  • Svartpeppar
  • ½ dl färsk mynta
Tillagning:

Koka vinäger i en kastrull tills hälften återstår. Ta den från värmen och blanda i honung, olivolja och salt.
Lägg fänkål och lök i kastrullen och rör runt. Låt stå i minst 10 minuter.
Lägg salladen på ett stort fat, fördela fänkål och lök ovanpå och strö över jordgubbarna.
Skär eller dela laxen i mindre bitar och lägg på. Toppa med nymalen svartpeppar och myntablad.