En riktigt somrig och lättlagad rätt som tack vare potatis och den rökta laxen mättar fint.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram varmrökt lax
- 1 dl vit balsamvinäger
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
- ½ tsk salt
- 1 fänkål, fint strimlad
- 1 rödlök, skivad
- 70 gram machésallad
- 250 gram jordgubbar, skivade
- Svartpeppar
- ½ dl färsk mynta
Tillagning:
Koka vinäger i en kastrull tills hälften återstår. Ta den från värmen och blanda i honung, olivolja och salt.
Lägg fänkål och lök i kastrullen och rör runt. Låt stå i minst 10 minuter.
Lägg salladen på ett stort fat, fördela fänkål och lök ovanpå och strö över jordgubbarna.
Skär eller dela laxen i mindre bitar och lägg på. Toppa med nymalen svartpeppar och myntablad.