Fina små tilltugg

Jag gillar verkligen kronärtskockor och äter dem oftast naturella med bara en klick smör till.
Här har jag kokat hel kronärtskocka och sen toppat bladen med lite crème fraiche, rom och rödlök.
Passar perfekt som drinktilltugg. Enkelt att fixa, snyggt att se på och vansinnigt gott!


Ingredienser till 4-6 portioner:
  • 1 kronärtskocka
  • 1 burk valfri rom (löjrom, sikrom eller tångrom)
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 rödlök, skivad eller hackad
  • 1 knippa dill
  • Färska ätliga blommor (om det är säsong)
Tillagning:

Koka kronärtskockan i lättsaltat vatten, ca 40-590 minuter, tills bladen lätt lossnar.
Ta upp och låt svalna något.
Bryt loss bladen och toppa sen med crème fraiche, rödlök, dill och ev. någon ätlig blomma.

Fina små tilltugg Fina små tilltugg

Fler goda tilltugg hittar du HÄR