Att få till en hamburgare av bättre kvalitet är inte svårt. Köp ekologisk färs av t.ex. rasen Angus eller Jersey och du får en burgare som både smakar bättre och är hälsosammare.
Ingredienser till 2 burgare:
- 200-300 gram ekologisk köttfärs
- 2 hamburgerbröd, gärna brioche
- 1 näve ruccolasallad
- Några skivor gurka
- Tomat i skivor
- ½ rödlök, skivad
- 2-4 msk av din favoritdressing (jag blandade lika delar crème fraiche och majonnäs och tillsatte lite hackad ramslök, salt och peppar)
Tillagning:
Värm bröden antingen i ugnen eller stek dem i en torr panna tills de får lite färg.
Salta och peppra burgarna och stek dem i lite smör eller olja några minuter per sida.
Lägg en klick dressing på brödet och toppa med burgaren och de övriga ingredienserna.
Sen är det bara att hugga in!