Glutenfria havreflarn

Glutenfria havreflarn

Riktigt bra recept som smakar precis som de ska.


Ingredienser till ca 30 stycken:
  • 100 g smör
  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,25 dl glutenfri mjölmix
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver

Tillagning:

Blanda mjölmix, havregryn, bakpulver och strösocker i en bunke.
Smält smöret och rör ner i mjölblandningen. Tillsätt ägget och rör till en jämn smet.

Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 5 min.

Glutenfria havreflarn
Låt dem gärna stelna över en stång av något slag och fyll dem sen med t.ex. grädde.
Glutenfria havreflarn
Vill du istället baka havreflarn med gluten hittar du recept HÄR