Fisktacos

Snabblagade fisktacos gjorda på lax med fantastiskt god mangosalsa i mini taco tubes.

Ingredienser till 2 portioner:

Börja med att blanda ihop kryddorna nedan;

  • 1/2 msk paprikapulver
  •  1/2 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1/2 tsk mald spiskummin.

Lägg sedan 250 gram laxfilé utan skinn i en smord ugnsform. Krydda med blandningen. Tillaga ca 15-20 minuter i ugn 200 grader.

Under tiden blandar du ihop salsan;

  • 1/2 tärnad mango
  • 1/2 hackad rödlök
  • 1/2 hackad vitlöksklyfta
  • 1/2 pressad lime
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk bourbon
  • hackad röd chili efter smak
  • hackad koriander
  • salt och svartpeppar

Tillagning:

Ta ut laxen när den är klar och ta isär den med två gafflar. Servera med sallad, guacamole, salsan, färsk koriander, rödchili och lime. Smaklig måltid!