Snabblagade fisktacos gjorda på lax med fantastiskt god mangosalsa i mini taco tubes.
Ingredienser till 2 portioner:
Börja med att blanda ihop kryddorna nedan;
- 1/2 msk paprikapulver
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1/2 tsk mald spiskummin.
Lägg sedan 250 gram laxfilé utan skinn i en smord ugnsform. Krydda med blandningen. Tillaga ca 15-20 minuter i ugn 200 grader.
Under tiden blandar du ihop salsan;
- 1/2 tärnad mango
- 1/2 hackad rödlök
- 1/2 hackad vitlöksklyfta
- 1/2 pressad lime
- 1 tsk farinsocker
- 1 msk bourbon
- hackad röd chili efter smak
- hackad koriander
- salt och svartpeppar
Tillagning:
Ta ut laxen när den är klar och ta isär den med två gafflar. Servera med sallad, guacamole, salsan, färsk koriander, rödchili och lime. Smaklig måltid!