Gin&Tonic sorbet

Då var det fredag och helg igen! Dagarna rullar på och värmen håller i sig. Tack och lov! Hörde däremot av ett par kompisar som bor nere vid kusten på Söderslätt här i Skåne att det bara varit 14 grader där inatt vilket blev en liten påminnelse om att sommaren inte håller i sig för evigt… Gäller verkligen att ta vara på värmen, om man nu gillar den, så länge man kan.
Ikväll svalkar jag mig med något som är en kombo av dessert och drink som både är god och superfräsch! Trevlig fredagskväll!!!


En riktig ”vuxen-dessert” som är supersnabb att göra och som passar perfekt på sommaren eller efter en middag med lite hetta i smaken… Riktigt god kombo med sorbet och gin. Vill du ha den alkoholfri utesluter du helt enkelt ginen och häller t.ex. lite flädersaft i glaset istället. Vill du ha en annan sorbet, eller inte får tag på just denna,  är det gott med citronsorbet också.

Ingredienser per portion:
  • 1 kula Ekobryggeriets Nordic Tonic Sorbet (valfri sort, jag använde Eldenflower/Fläder)
  • 2-4 cl av din favorit gin (jag använde Hendricks som blev riktigt fräsch utan att ta över för mycket
  • Zest från ½-1 lime
  • Strösocker

Tillagning:

Använd en skalstrimlare/zestjärn för att dra av det yttersta av limen. Koka upp vatten i en liten kastrull och tillsätt zesten, sila av och krama ut vätskan. Lägg över på på en tallrik eller skål och strö på socker. Låt strimlorna torka.

Lägg upp en kula sorbet i ett martiniglas, häll på gin och garnera med den sockerfrostade limen. Servera direkt!

Gin&Tonic sorbet

Fler goda desserter hittar du HÄR men blev du sugen på en god drink istället finns det några HÄR!