Inte bara ett recept för gluten- eller laktosintoleranta, för detta recept är verkligen superenkelt och gör att blinierna går väldigt snabbt att tillaga. Toppa sen med dina favoriter.
Smeten kan verka väldigt tunn, men oroa dig inte för den stelnar bra när den kommer i pannan.
Tillaga i plättlagg så håller blinierna ihop under stekning. Vill du ha mindre storlek på dem är det enkelt att använda en form och ta ut mindre blinier när de är klara.
Ingredienser till 12 stycken:
- 1 ägg
- ¾ dl kikärtor
- ¾ dl laktosfri mjölk
- ¾ dl majsstärkelse
- salt, peppar
Tillagning:
Blanda alla ingredienser i en bunke. Kör till en jämn smet med en stavmixer.
Smält smör i en plättlagg och stek plättarna på medelvärme tills de stelnar.
Låt svalna något och toppa med dina favoriter.
T.ex. löjrom, smetana, rödlök och dill.
Eller rökt lax, pepparrotsvisp, pressad citron och en dillvippa.