Gräddkokta murklor och kål

Murklor bör ätas med försiktighet. Svampen i sig är giftig men genom torkning och förvällning i tre kokvatten minskar gifthalten betydligt. Jag brukar köpa murklor på burk som redan är förvällda och också ganska fria från grus. Detta är ett gott och lite festligt tillbehör som passar till det mesta. Jag brukar servera det till en god köttbit.

Ingredienser till ca 4 portioner:
  • 1 burk murklor
  • ¼ huvud vitkål eller ½ huvud spetskål
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl grädde
  • Salt, peppar

Tillagning:

Börja med att skölja murklorna och dela i lite mindre bitar. Fin hacka löken. Strimla vitkålen och stek den och löken  mjuk i smör. Tillsätt murklor, salta och peppra. Häll på grädden och låt puttra ihop till en krämig konsistens. Lägg opp och garnera med något grönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.