Grillad majs med smakrikt kryddsmör, massor av riven parmesan och lite hetta i smaken är ett tillbehör som passar utmärkt till sommarens grillrätter men också som ett litet mellanmål eller lättare lunch serverad med lite sallad vid sidan.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 majskolvar
- Några skivor kryddsmör, valfri sort (jag använde Café de Paris)
- Riven parmesanost
- 1 nypa chiliflakes
- Ev. något kryddgrönt, till garnering
Tillagning:
Ansa och förkoka majskolvarna ca 8-9 minuter. Var noga med tiden, för kokar du dem för länge blir kornen hårda. Häll av vattnet, pensla med olja och lägg kolvarna på grillen och grilla på hög värme tills de fått fin färg runt om.
Lägg upp på ett serveringsfat, riv över rikligt med parmesan och klicka på ordentligt med kryddsmör. Strö på chiliflakes och ev hackad färsk koriander eller persilja. Klart!