Gott alternativ till pommes frites. Eller att servera som ett gott drinktilltugg. Gillar man lite hetta i smaken är det gott att strö på lite cayennepeppar när de är klara. Tillaga i fritös eller i stekpanna.
Ingredienser till 2 portioner:
- 200 gram halloumi
- ca 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- ca 1 dl ströbröd
- Neutral olja (jag använde rapsolja)
- (salt, cayennepeppar)
Tillagning:
Skär halloumin i stavar. Vispa upp ägget, häll upp mjöl och ströbröd i separata skålar/tallrikar.
Rulla stavarna i mjöl, doppa sen i ägget och avsluta med ströbröd.
Hetta upp oljan till ca 180 grader. Om du använder stekpanna är det lättast om du väljer en ganska liten så går det inte åt så mycket olja. Räcker att det täcker halva höjden på stavarna.
Fritera några i taget tills de får fint gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper och strö ev. på lite salt och/eller cayennepeppar.