Indisk köttfärssås med curry

Indisk köttfärssås med curry

Hittade detta receptet på nätet för länge sen och tillagar det med jämna mellanrum.
En variant på den klassiska köttfärssåsen och med doft och smaker från Sydasien. Det går bra att använda vilken färs du vill.
För kalorisnålare alternativ kan man använda kokosmjölk light och t.ex. kalkon- eller kycklingfärs.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 2 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g vit- eller spetskål
  • 1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 3 msk olja
  • 1 1/2 tsk curry
  • ½ tsk kanel
  • 2 tsk gurkmeja
  • 400 g kycklingfärs
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 1/2 lime

Tillagning:

Skala och skiva morötterna . Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kålen.
Dela, kärna ur och hacka chilin.
Fräs grönsakerna i hälften av oljan tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull.
Stek färsen i resten av oljan i stekpannan. Lägg över i kastrullen med grönsakerna.


Tillsätt kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning.  Låt småkoka ca 15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och pressad lime.
Servera med kokt- ris eller nudlar och gärna någon god topping, t.ex. Mango chutney, matyoghurt och/eller rostad mandel.

Indisk köttfärssås med curry

Fler rätter med köttfärs hittar du HÄR