Julig Pavlova

Får man fresta med en riktigt smarrig och lite julig Pavlova i portionsformat. Jag blandar marängen med riven kokos vilket blir riktigt smaskens!

Ingredienser till 8 stycken:
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citron
  • 2 dl riven kokos
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 1 granatäpple, urkärnat
  • citronmeliss eller mynta
Tillagning:

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt socker och citronsaft och kör till blank smet. Blanda i kokosen. Bred eller spritsa ut smeten i 8 rundlar, ca 10-12 cm i omkrets, på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme och låt svalna. Lägg upp en maräng på varje tallrik och klicka på vispad grädde, strö över granatäpplekärnor och garnera med bladen.

Julig Pavlova

Vintips: Château Dereszla