Krämig lasagne med zucchini är både mättande och god vegetarisk rätt.
Innehåller endast 410 kcal/portion och är klar på max 30 minuter.
Ingredienser till 4 portioner:
- 9 torkade lasagneplattor
- 1 msk solrosolja
- 1 lök, finhackad
- 1-2 zucchini (700 gram), grovriven
- 2 vitlöksklyftor; rivna
- 250 gram ricottaost
- 50 cheddarost, riven
- 1 burk krossade tomater, 400 gram
- 1 msk torkad oregano
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Koka upp lättsaltat vatten i en vid panna. Koka lasagneplattorna 5 minuter. Låt rinna av och skölj i kallt vatten.
Hetta upp olja i pannan och stek löken ca 3 minuter. Tillsätt sen zucchini och vitlök. Stek under omrörning tills zucchinin mjuknat något. Tillsätt sen 2/3 av både ricottan och cheddarosten. Blanda runt ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Varva lasagneplattor, zucchiniröran och krossad tomat i en ugnsfast form. Krydda varje lager med torkad oregano. Strö tills sist på resten av cheddarosten och klicka ut ricottaosten samt lite nymalen svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 minuter tills pastan är mjuk och osten gyllenbrun.