Sött och syrligt på samma gång. En riktigt lättgjord, frisk och god kladdkaka med smak av citrus.
Servera gärna med en klick vispad grädde.
Ingredienser till ca 10 bitar:
- 200 gram smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1 msk finrivet citronskal
- ½ dl färskpressad citronjuice
- 3 dl vetemjöl
- florsocker
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna något.
Rör ihop ägg socker, vaniljsocker, salt, citronskal och juice. Blanda sen i smöret och till sist även mjölet.
Blanda ordentligt och häll i en mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna och ställ sen in i kylen.
Ta fram kakan ca 10 minuter innan servering och pudra på florsocker.