Kladdkaka med citronsmak

Kladdkaka med citronsmak

Sött och syrligt på samma gång. En riktigt lättgjord, frisk och god kladdkaka med smak av citrus.
Servera gärna med en klick vispad grädde.


Ingredienser till ca 10 bitar:
  • 200 gram smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 msk finrivet citronskal
  • ½ dl färskpressad citronjuice
  • 3 dl vetemjöl
  • florsocker

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna något.
Rör ihop ägg socker, vaniljsocker, salt, citronskal och juice. Blanda sen i smöret och till sist även mjölet.
Blanda ordentligt och häll i en mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna och ställ sen in i kylen.
Ta fram kakan ca 10 minuter innan servering och pudra på florsocker.

Kladdkaka med citronsmak

Kladdkaka med citronsmak

HÄR hittar du fler varianter på kladdkaka.