En god och mustig soppa som går riktigt snabbt att tillaga. Värmer gott vilken frusen dag som helst. Allt tillagas i samma gryta, vilket är både smidigt och sparar disk.
Använd den pastasort du har hemma och gillar bäst. Jag tycker det passar bäst med någon kort sort som t.ex. Farfalle eller Gemelli som jag använde.
Variera genom att tillsätta färskost i soppan vilket gör den riktigt krämig.
Ingredienser till 4 portioner:
- 400 gram köttfärs, valfri sort
- Olivolja
- 300 gram pasta, valfri sort
- 2 gul lök, finhackad
- 2, vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk finkrossade tomater, 400 gram
- 1 liter kött- eller grönsaksbuljong alt. vatten + tärning eller fond från flaska
- Salt, peppar
- Torkad oregano
- Torkad basilika
- 1 dl finhackad färsk persilja
- 1 dl crème fraiche
- (1 – ½ dl färskost)
Tillagning:
Hetta upp oljan i en stor panna. Stek löken mjuk och tillsätt vitlök, tomatpuré och köttfärs. Stek under omrörning tills köttfärsen är genomstekt. Krydda med salt, peppar, oregano och basilika. Häll på tomaterna och buljong/vatten. Småkoka under lock tills pastan är klar. Späd med mer vätska och smaka av med mer kryddor om det behövs.
Rör i färskosten om du vill ha soppan krämig. Annars är det gott med en klick crème fraiche i soppan. Strö på hackad persilja och servera med ett gott bröd.