Galet god, krämig och vegetarisk pastarätt som blir klar på nolltid.
Vill du inte ha den vegetarisk kan du blanda i stekt strimlat bacon eller kokt knycklig t.ex.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 2 nävar cocktailtomater
- 1 tsk torkad oregano
- 1 ½ dl grädde
- 1 dl parmesanost, riven (eller annan sort)
- 250 gram fylld tortellini, valfri sort jag använde spenat och ricottafylld
- salt, svartpeppar
- 1 knippa persilja eller basilika, hackad
Tillagning:
Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. Häll av i durkslag men spara lite av kokvattnet.
Stek lök i olivolja ett par minuter tills de mjuknar något. Tillsätt sen tomater, oregano och häll på grädden. Låt sjuda tills tomaterna är mjuka och grädden tjocknat lite, tar ca 5 3-5 minuter.
Tillsätt pastan, parmesanost och blanda runt ordentligt. Späd med kokvattnet om såsen blir för tjock. Sist bandar du i persilja och smakar av med salt och peppar.
Klart att servera!