Krämig tortellini med tomat på bara 10 minuter

Krämig tortellini med tomat på bara 10 minuter

Galet god, krämig och vegetarisk pastarätt som blir klar på nolltid.
Vill du inte ha den vegetarisk kan du blanda i stekt strimlat bacon eller kokt knycklig t.ex.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 nävar cocktailtomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 dl parmesanost, riven (eller annan sort)
  • 250 gram fylld tortellini, valfri sort jag använde spenat och ricottafylld
  • salt, svartpeppar
  • 1 knippa persilja eller basilika, hackad

Tillagning:

Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. Häll av i durkslag men spara lite av kokvattnet.
Stek lök i olivolja ett par minuter tills de mjuknar något. Tillsätt sen tomater, oregano och häll på grädden. Låt sjuda tills tomaterna är mjuka och grädden tjocknat lite, tar ca 5 3-5 minuter.


Tillsätt pastan, parmesanost och blanda runt ordentligt. Späd med kokvattnet om såsen blir för tjock. Sist bandar du i persilja och smakar av med salt och peppar.
Klart att servera!

Krämig tortellini med tomat på bara 10 minuter

Fler pastarätter hittar du HÄR