Krustader med basilikakräm och rökta räkor

Bubbel! Champagne, cava, cremant, asti, franciacorta, mcc, prosecco – så mycket gott och så mycket att välja mellan! Ja, och visst finns det mycket gott i Systembolagets butiker – men jag skulle vilja slå ett slag för deras beställningssortiment. Det är en riktig skattkista!

Så kika runt där, om du inte redan gjort det, och du kommer hitta många trevliga drycker från både små och lite större importörer och producenter. Cavan jag valde till dessa goda tilltugg är från en sådan importör.


Jag gillar tilltugg som är enkla att göra! Går de att förbereda ett tag innan är det ett extra plus. Basilikakrämen till dessa kan göras många timmar innan och förvaras i kylen, räkorna kan skalas och ligga färdiga i kylen sen är det bara att öppna förpackningen med krustader och montera!

Finstämda smaker med sälta från räkorna, sötma från honungen och krydda från svartpeppar och ruccola. Perfekt till en frisk och fruktig cava!

Ingredienser till 12 stycken:
  • 250 gram rökta räkor, med skal
  • 1 förpackning krustader, jag använde en sort från Zeta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 rejäl näve färska basilikablad
  • ½   tsk flytande honung
  • ½  tsk pressad citron
  • En nypa salt
  • Svartpeppar
  • Små blad av ruccola till garnering

Tillagning:

Blanda ihop crème fraiche,  basilikablad, honung och citron i en mixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Skala räkorna. Fyll krustaderna med basilikakräm, toppa med några räkor, garnera med små ruccolablad och ta ett par tag med svartpepparkvarnen. Klart!

Vintips: Pere Olivella Galimany , viner i beställningssortimentet har ingen beskrivning, men du kan läsa mer om vinet HÄR!

Fler goda tilltugg hittar du HÄR!