Laxtilltugg i salladsblad

Laxtilltugg i salladsblad

Fräscht och nyttigt drinktilltugg som går på ett kicka att tillaga.
Passar perfekt till ett glas bubbel eller rosévin.


Ingredienser till ca 12 stycken:
  • 125 gram varmrökt lax
  • 2 huvud gemsallad
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk crème fraiche
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • Citron
  • Salt, peppar
  • 1 näve persilja eller dill, hackad
  • Rödbetsskott, till garnering
Tillagning:

Rör ihop crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, det mesta av rödlöken och kryddgrönt i en skål. Smaka av med salt, peppar och pressa i lite citron. Dela laxen i lagom stora bitar och blanda ner i röran.

Laxtilltugg i salladsblad
Bryt av bladen på salladen och skölj dem. Torka och fyll sen bladen med röran. Toppa med resten av rödlöken, klipp lite smörgåskrasse över och garnera med rödbetsskott. Klart!

Laxtilltugg i salladsblad

Fler goda tilltugg hittar du HÄR