Fräscht och nyttigt drinktilltugg som går på ett kicka att tillaga.
Passar perfekt till ett glas bubbel eller rosévin.
Ingredienser till ca 12 stycken:
- 125 gram varmrökt lax
- 2 huvud gemsallad
- 3 msk majonnäs
- 3 msk crème fraiche
- 1-2 tsk dijonsenap
- 1 liten rödlök, finhackad
- Citron
- Salt, peppar
- 1 näve persilja eller dill, hackad
- Rödbetsskott, till garnering
Tillagning:
Rör ihop crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, det mesta av rödlöken och kryddgrönt i en skål. Smaka av med salt, peppar och pressa i lite citron. Dela laxen i lagom stora bitar och blanda ner i röran.
Bryt av bladen på salladen och skölj dem. Torka och fyll sen bladen med röran. Toppa med resten av rödlöken, klipp lite smörgåskrasse över och garnera med rödbetsskott. Klart!