Löjromspizza

Så snabbt, supergott och dessutom lätt att tillaga om man köper färdig pizzabotten. Jag tycker denna pizza passar lika bra som ett tilltugg eller som en liten lunchrätt. Jag dricker helst champagne eller mousserande vin till.

Ingredienser till 2-4 portioner:
  • 1 pizzabotten, förgräddad (jag brukar använda Fontanas)
  • 1 burk crème fraiche, gärna fransk (finns i Ica Selection sortiment)
  • 80 gram löjrom (använder du tinad fryst låt den gärna rinna av lite i finmaskig sil)
  • 100 gram Västerbottenost, riven
  • 1 rödlök, finhackad
  • Färsk dill
  • Svartpeppar, grovmalen
Tillagning:

Värm ugnen med en bakplåt till 250 grader.
Bred hälften av crème fraichen på pizzabottnen och fördela osten jämt ovanpå.  Ta ut bakplåten och lägg på ett bakplåtspapper och tillaga pizzan ca 5 minuter tills osten smält och pizzan är färdig. Ta ut och låt svalna något.

Klicka på crème fraiche, toppa med rödlök, löjrom och nymald svartpeppar. Dekorera med dillkvistar. Skär i trekanter och servera.

Löjromspizza

Vintips: Bottega Gold Rosé