Lövbiffgryta med champinjoner

Lövbiffgryta med champinjoner

En lättlagad och smakrik gryta med lövbiff och champinjoner.
Servera med pressad potatis, ris eller pasta.


Ingredienser till 4 personer:
  • 600 g lövbiff
  • 250 gram champinjoner
  • Olja eller smör att steka i
  • salt, peppar
  • 2 schalottenlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • Parmesanost, till servering
  • 1 knippa persilja

Tillagning:

Skala och hacka löken fint. Fräs den sakta mjuk i oljan.
Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in. Häll på vinet, vatten och kalvfond och låt sjuda i ca 5 minuter.
Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Lått småputtra under lock medan du steker champinjoner och köttet.
Ansa champinjonerna och skär i kvartar eller halvor beroende på storlek. Skär lövbiffen i strimlor. Bryn champinjoner och kött i omgångar och krydda med salt och peppar.
Lägg sen ner kött och champinjoner i såsen, koka upp på nytt och hyvla lite parmesanost över.
Garnera med persilja och servera.

Lövbiffgryta med champinjoner

Lövbiffgryta med champinjoner

Fler goda gryträtter hittar du HÄR