En lättlagad och smakrik gryta med lövbiff och champinjoner.
Servera med pressad potatis, ris eller pasta.
Ingredienser till 4 personer:
- 600 g lövbiff
- 250 gram champinjoner
- Olja eller smör att steka i
- salt, peppar
- 2 schalottenlök
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 1/2 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl grädde
- 1 vitlöksklyfta
- Parmesanost, till servering
- 1 knippa persilja
Tillagning:
Skala och hacka löken fint. Fräs den sakta mjuk i oljan.
Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in. Häll på vinet, vatten och kalvfond och låt sjuda i ca 5 minuter.
Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Lått småputtra under lock medan du steker champinjoner och köttet.
Ansa champinjonerna och skär i kvartar eller halvor beroende på storlek. Skär lövbiffen i strimlor. Bryn champinjoner och kött i omgångar och krydda med salt och peppar.
Lägg sen ner kött och champinjoner i såsen, koka upp på nytt och hyvla lite parmesanost över.
Garnera med persilja och servera.