Nachogratäng med köttfärs

Nachogratäng med köttfärs

Snabblagad och god nachogratäng. Jag använde kalkonfärs men det går så klart att använda precis vilken färs som helst. Vill du ha lite hetta i smaken använder du en  tacosås som är hot och vill man ha den lite mildare väljer man medium eller mild.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 200 gram valfri färs
  • olivolja
  • ½ burk bönor, valfri sort (jag använde kidneybönor)
  • 1 liten burk majskorn
  • ½ burk tacosås, valfri styrka
  • 2 dl riven ost
  • 2 rejäla nävar nachos med ostsmak
  • salt, peppar

Till servering:

  • Hackad rödlök
  • Enkel guacamole (1 mosad avokado blandad med crème fraiche, lite lime, salt och peppar)
  • Skivad jalapeños
  • Färsk koriander

Tillagning:

Sätt på ugnens grillelement, ca 200 grader. Stek färsen i lite olja och tillsätt även bönor, majs, tacosås och ev lite färsk koriander. Låt puttra ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Häll upp röran i en ugnssäker form. Stick ner nachos i köttfärsen lite här och där och strö på den rivna osten.

Sätt in under grillelementet i ugnen ca 5 minuter tills osten smält. Servera med tillbehören ovan samt en sallad. Smaklig måltid!

Nachogratäng med köttfärs

Fler goda färsrätter hittar du HÄR!