Snabblagad och god nachogratäng. Jag använde kalkonfärs men det går så klart att använda precis vilken färs som helst. Vill du ha lite hetta i smaken använder du en tacosås som är hot och vill man ha den lite mildare väljer man medium eller mild.
Ingredienser till 2 portioner:
- 200 gram valfri färs
- olivolja
- ½ burk bönor, valfri sort (jag använde kidneybönor)
- 1 liten burk majskorn
- ½ burk tacosås, valfri styrka
- 2 dl riven ost
- 2 rejäla nävar nachos med ostsmak
- salt, peppar
Till servering:
- Hackad rödlök
- Enkel guacamole (1 mosad avokado blandad med crème fraiche, lite lime, salt och peppar)
- Skivad jalapeños
- Färsk koriander
Tillagning:
Sätt på ugnens grillelement, ca 200 grader. Stek färsen i lite olja och tillsätt även bönor, majs, tacosås och ev lite färsk koriander. Låt puttra ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Häll upp röran i en ugnssäker form. Stick ner nachos i köttfärsen lite här och där och strö på den rivna osten.
Sätt in under grillelementet i ugnen ca 5 minuter tills osten smält. Servera med tillbehören ovan samt en sallad. Smaklig måltid!