Pankopanerad mozzarella

Pankopanerad mozzarella

Frasiga på utsidan och krämiga på insidan. Supergoda och lättlagade tilltugg som passar bra att dippa i någon god sås. Jag valde sweet chili för jag gillar lite hetta i smaken. Men funkar lika bra med tex en tacosås. Går bra att tillaga på tärnad mozzarella, men de små bollar som finns att köpa gör sig bäst.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 250 gram mozzarella
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl panko
  • 1-3 dl raps- eller solrosolja (mängd beroende på om du tillagar i kastrull eller stekpanna)

Tillagning:

Vispa ihop äggen i en skål med paprikapulver och chili.
Mät upp vetemjöl och panko i varsin skål.
Doppa mozzarellan först i mjöl, sen i äggsmeten sist i panko. Lägg på en tallrik. När du bara har några kvar kan du börja värma upp oljan i antingen en relativt liten kastrull så att oljan kommer att täcka bollarna med lite marginal, eller i en liten stekpanna. Väljer du det senare får du vända bollarna några gånger.

Lägg ner några mozzarellabitar  i taget och fritera till de får en fin gyllenbrun färg runt om. Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik. Fritera i omgångar tills alla är klara.
Servera direkt, med t.ex. sweet chilisås, då de är godast varma.

Pankopanerad mozzarella

 

Fler goda tilltugg finns HÄR