Frasiga på utsidan och krämiga på insidan. Supergoda och lättlagade tilltugg som passar bra att dippa i någon god sås. Jag valde sweet chili för jag gillar lite hetta i smaken. Men funkar lika bra med tex en tacosås. Går bra att tillaga på tärnad mozzarella, men de små bollar som finns att köpa gör sig bäst.
Ingredienser till 4 portioner:
- 250 gram mozzarella
- 2 ägg
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk chilipulver
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 dl panko
- 1-3 dl raps- eller solrosolja (mängd beroende på om du tillagar i kastrull eller stekpanna)
Tillagning:
Vispa ihop äggen i en skål med paprikapulver och chili.
Mät upp vetemjöl och panko i varsin skål.
Doppa mozzarellan först i mjöl, sen i äggsmeten sist i panko. Lägg på en tallrik. När du bara har några kvar kan du börja värma upp oljan i antingen en relativt liten kastrull så att oljan kommer att täcka bollarna med lite marginal, eller i en liten stekpanna. Väljer du det senare får du vända bollarna några gånger.
Lägg ner några mozzarellabitar i taget och fritera till de får en fin gyllenbrun färg runt om. Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik. Fritera i omgångar tills alla är klara.
Servera direkt, med t.ex. sweet chilisås, då de är godast varma.