Halloumiris med kryddig blomkål

Halloumiris med kryddig blomkål

Snabblagad vegetarisk och kalorisnål rätt som är smakrik och har lite hetta i smaken.
Innehåller endast 340 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 litet blomkålshuvud (ca 500 gram), i buketter
  • 150 gram färsk spenat
  • 1 msk rapsolja
  • 1 rödlök, skivad
  • 120 gram haloumi, skuren i tärningar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad eller riven
  • 1 tumstor bit ingefära, riven
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk currypulver
  • 5 dl kokt ris
  • 1 röd chili, skivad

Tillagning:

Koka blomkål i lättsaltat vatten ca 5 minuter, tillsätt även spenaten när 2 minuter återstår.
Låt rinna av och ställ åt sidan.

Hetta upp oljan i en ganska stor panna och stek löken på medelvärme ca 5 minuter.
Öka värmen något och låt haloumin steka med ca 5 min ytterligare.
Tillsätt sen vitlök, ingefära, gurkmeja och curry och fräs 1 min.
Till sist tillsätt även ris, blomkål, spenat och låt allt bli genomvarmt. Häll lite vatten i pannan om det blir för torrt.
Smaka av med salt och peppar. Garnera med skivad chili och servera.

Halloumiris med kryddig blomkål

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR