Fina små potatisbakelser som man lätt tillagar i en muffinsplåt.
Går bra att förbereda och sen värma på lite när det är dags att servera.
Recept för 6 portioner:
- 800 gram potatis
- 40 gram smör, smält + någon matsked till formen
- Salt, peppar
- 2 dl creme fraiche
- 1 burk rom (löjrom, sikrom, laxrom eller liknande)
- 1 rödlök, skivad eller finhackad
- Dill
- Citron
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 12 st muffinsformar med smör.
Skala potatisen och skär den i tunna skivor på en mandolin. Lägg i en stor skål och tillsätt smält smör, salt och peppar och blanda runt ordentligt. Stapla sen potatisen i formarna.
Sätt sen in formarna i ugnen i ca 1 timme. Vill du ha mer färg på potatisen höjer du värmen den sista stunden. Låt bakelserna vila i formarna ca 5 minuter innan du tar upp den så de hinner sätta sig lite. Hit kan du förbereda.
När det är dags att servera värmer du enkelt potatisbakelserna i ugnen på 150 grader ca 15 minuter eller en halv minut i mikron.
Lägg upp två potatisbakelser på varje tallrik, klicka på creme fraiche och toppa med valfri rom, rödlök och en dillvippa. Servera med en citronskiva.