Potatisbakelser med rom

Potatisbakelser med rom

Fina små potatisbakelser som man lätt tillagar i en muffinsplåt.
Går bra att förbereda och sen värma på lite när det är dags att servera.


Recept för 6 portioner:
  • 800 gram potatis
  • 40 gram smör, smält + någon matsked till formen
  • Salt, peppar
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 burk rom (löjrom, sikrom, laxrom eller liknande)
  • 1 rödlök, skivad eller finhackad
  • Dill
  • Citron
Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 12 st muffinsformar med smör.
Skala potatisen och skär den i tunna skivor på en mandolin. Lägg i en stor skål och tillsätt smält smör, salt och peppar och blanda runt ordentligt. Stapla sen potatisen i formarna.

Sätt sen in formarna i ugnen i ca 1 timme. Vill du ha mer färg på potatisen höjer du värmen den sista stunden. Låt bakelserna vila i formarna ca 5 minuter innan du tar upp den så de hinner sätta sig lite. Hit kan du förbereda.

När det är dags att servera värmer du enkelt potatisbakelserna i ugnen på 150 grader ca 15 minuter eller en halv minut i mikron.

Lägg upp två potatisbakelser på varje tallrik, klicka på creme fraiche och toppa med valfri rom, rödlök och en dillvippa. Servera med en citronskiva.

Potatisbakelser med rom

Fler goda förrätter finns HÄR