Päron- och grönmögelost sallad

Päron- och grönmögelost sallad

En fantastisk god och lättlagad sallad. Passar som en lättare sommarlunch med en skiva gott bröd till, eller som ett tillbehör till grillat.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 10-12 blad gemsallad eller annan sallad
  • 2 päron, urkärnade och skurna i tunna klyftor
  • 100 gram ädelost
  • 50 gram valnötter, grovhackade
  • flingsalt, nymalen svartpeppar

Dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ msk flytande honung
  • 1 krm italiensk salladskrydda

Topping:

  • Ätliga blommor
  • Något kryddgrönt, tex gräslök
Tillagning:

Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
Rosta valnötterna en stund i het stekpanna och ställ även dem åt sidan.
Lägg upp salladen på ett fat. Lägg sen på päronklyftor, smula över ädelosten och strö på valnötter.
Krydda med salt och peppar efter smak. Ringla över dressingen och garnera med kryddgrönt och blommor. Klart att servera.

Päron- och grönmögelost sallad

Fler goda sallader hittar du HÄR