Väldigt lättlagad och smakrik pastarätt med pesto och knaperstekt pancetta. Man kan välja den pesto man gillar bäst, och här har jag använt en hemlagad svartkålspesto med valnötter. Klar på ca 20 minuter.
Ingredienser till 2 portioner:
- 200 gram valfri pasta
- 2-3 msk pesto (recept på svartkålspesto hittar du längst ner i receptet)
- 100 – 150 gram pacetta, tärnad
- riven parmesanost, till servering
Tillagning:
Koka pastan enligt instruktion på paketet. Häll av kokvattnet, men spara lite om du vill späda ut peston lite.
Knaperstek pancetta i stekpanna.
Blanda pastan med pesto och späd ev. med lite av kokvattnet. Smaka av med svartpeppar.
Lägg upp på två tallrikar och toppa med stekt pancetta och riv över parmesanost. Servera direkt.
Svartkålspesto:
Ingredienser till (ca 350 gram) = 1 normalstor burk:
- 100 gram svartkål, avstjälkad
- 1-23 vitlöksklyftor
- 75 gram parmesanost
- ¼ dl olivolja
- ½ citron, pressad
-
75 gram valnötter
Tillagning:
Lägg svartkålen i en mixer. Skala vitlöken och lägg i även dem, smula ner parmesanosten och tillsätt olivolja, citronsaft och valnötter.