Mättande och värmande kalorisnål soppa med champinjoner och potatis toppad med krämig yoghurt och valnötter. Innehåller endast 310 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- ½ msk rapsolja
- 1 gul lök, tunt skivad
- 8 dl vatten
- 2 buljongtärningar, valfri sort
- 150 gram skogschampinjoner, hackad
- (1 vitlöksklyfta, skivade)
- 150 gram potatis, fint tärnad
- 1 liten knippe färsk timjan, hackad
- 2 morötter, fint tärnade
- 1 msk hackad persilja
- 4 msk grekisk yoghurt
- 25 gram valnötter, grovhackade
Tillagning:
Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs löken ca 10 minuter tills den mjuknar och fått lite färg.
Tillsätt champinjoner, vitlök, potatis, timjan och morötter och fortsätt steka tills svampen är klar och börjar få lite färg.
Häll på vatten och buljongtärningar och låt puttra under lock ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Rör ner persiljan och smaka av med svartpeppar. Häll upp i sopptallrikar eller skålar och toppa med grekisk yoghurt och hackade valnötter.