Musselpopcorn passar utmärkt både som ett festligt snacks till drinken eller som här, serverade i korvbröd ihop med några salladsblad, limemajonnäs och lite het chilisås.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 burk musslor i vatten, 200 gram
- 130 gram vetemjöl special
- 1 ½ dl kolsyrat vatten
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa cayennepeppar
- solrosolja, till fritering
Till servering:
- 4 msk majonnäs blandat med lite limesaft
- 4 blad roman- eller isbergssallad
- 4 korvbröd
- chilisås
- 1 lime, i klyftor
Tillagning:
Häll mjöl, cayennepeppar och bakpulver i en skål och tillsätt en nypa salt. Vispa i ca 1 ½ dl kolsyrat vatten tills du har en tjock smet.
Värm upp oljan i en fritös eller tjockbottnad kastrull till 180 grader.
Häll av vattnet från musslorna och doppa dem i smeten. Blanda försiktigt tills de är helt täckta av smet. Fritera sen i omgångar ca 3-4 minuter tills de är knapriga och gyllene. Använd en hålslev för att ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
Värm korvbröden, fördela limemajonnäs i botten på bröden och toppa sen med sallad och de friterade musslor. Ringla över chilisås och servera med extra limeklyftor att pressa över.