Laxfilé med örtkryddor i mustig tomatsås. Smidig och god varmrätt som tillagas i samma form.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk olivolja
- 1 rödlök, skivad
- 1 zucchini, halverad på längden och skivad
- 3 msk torkad örtkrydda
- salt, peppar
- 500 gram passerade tomater
- 4 laxfiléer
- 200 g körsbärstomater
- 1 citron, halverad
- 1 dl grekisk yoghurt
- chiliflakes, efter smak
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Häll 1 msk olja i en stor ugnssäker form. Lägg i lök, tomater och zucchini. Krydda med salt, peppar och hälften av örtkryddorna.
Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter tills grönsakerna mjuknat något.
Häll på passerade tomater och sätt in ca 10 minuter till i ugnen. Ta ut och blanda runt ordentligt i formen. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
Krydda laxen med resten av örtkryddorna och lägg ner dem i formen. Tillaga ca 10 minuter tills laxen är klar.
Blanda under tiden yoghurt med saften av ½ citron, salt och chiliflakes.
Servera fisken ihop med dipsåsen och grillade ostbaguetter.