Sallad med persika stekt i rosmarin och honung, toppad med krämig getost.
En sallad som är god i sig men som jag ofta serverar till t.ex. grillat.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 litet huvud isbergssallad, strimlad
- ½ citron, saft och zest
- 3 persikor, urkärnad och klyftad
- 1 morot, riven
- 1 näve cocktailtomater, halverade eller i kvartar
- 100 gram kantfri getost
- ½ msk olivolja
- 1 msk flytande honung
- 1 msk vatten
- 1 kvist rosmarin, repad och grovhackad
- ½ dl mandel, grovhackad
Tillagning:
Rosta mandel hastigt i en torr stekpanna på medelvärme, häll upp i en skål och låt svalna.
Hetta sen upp olja i stekpannan och stek persikor ihop med rosmarin i ganska het panna. Tillsätt honung, vatten och citronsaft och zest. Blanda runt och ta av från värmen.
Lägg upp salladen på ett serveringsfat. Fördela riven morot och tomater ovanpå.
Lägg på persikor och smula getosten över hela salladsbädden. Ringla över dressingen från stekpannan och toppa salladen med rostad mandel.