Kycklingspett som marinerats i smakrik och god marinad och sen grillas, är riktigt god sommarmat tycker jag. Här i en kombination med lite hetta och sötma.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4 kycklingfilé
- 1 msk svartpepparkorn
- 2 msk rosépepparkorn
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja, plus mer för grill
- 1 krm chiliflakes
- 1 dl flytande honung
- 1 msk champagne- eller vitvinsvinäger
Till servering:
- Persilja, hackad
Tillagning:
Lägg svartpeppar och rosépeppar i en mortel och krossa kornen grovt. Lägg sen över i en skål och tillsätt salt, olivolja, chiliflakes, honung och vinäger. Blanda runt ordentligt.
Skär kycklingfiléerna i ganska stora kuber. Lägg ner dem i blandningen och låt marinera 10 – 30 minuter.
Trä sen upp kycklingen på spett, gärna dubbla så blir de lättare att vända, och grilla runt om cirka 15 minuter tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt.