Honungsglaserade kycklingspett med rosépeppar

Honungsglaserade kycklingspett med rosépeppar

Kycklingspett som marinerats i smakrik och god marinad och sen grillas, är riktigt god sommarmat tycker jag. Här i en kombination med lite hetta och sötma.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 4 kycklingfilé
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 2 msk rosépepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja, plus mer för grill
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk champagne- eller vitvinsvinäger

Till servering:

  • Persilja, hackad

Tillagning:

Lägg svartpeppar och rosépeppar i en mortel och krossa kornen grovt. Lägg sen över i en skål och tillsätt salt, olivolja, chiliflakes, honung och vinäger. Blanda runt ordentligt.
Skär kycklingfiléerna i ganska stora kuber. Lägg ner dem i blandningen och låt marinera 10 – 30 minuter.


Trä sen upp kycklingen på spett, gärna dubbla så blir de lättare att vända, och grilla runt om cirka 15 minuter tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt.

Honungsglaserade kycklingspett med rosépeppar

Fler recept med kyckling hittar du HÄR