Pressgurka

Pressgurka

Klassiskt tillbehör som är väldigt gott att servera till många olika rätter. Passar till klassiska svenska köttbullar med gräddsås, köttgrytor, kåldolmar och mycket mer.
Går bra att servera ganska omgående efter man lagt gurkan i 1-2-3-lagen, men blir godast om den får dra 1-2 dagar i kylen.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättikssprit, 12%
  • 3 krm salt
  • 1 gurka
  • 2 msk hackad persilja

Tillagning:

Mät upp vatten, strösocker, ättika och salt i en lagom stor serveringsskål. Rör runt med en gaffel tills sockret lösts upp.
Skala gurkan om du vill (jag brukar behålla skalet) och skiva den sedan i tunna skivor med en osthyvel. Lägg skivorna i lagen. Lägg i hackad persilja och rör om.
Låt stå i kylskåp tills du ska servera den. Håller sig ca 5 dagar i kylskåp.

Pressgurka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.