Prosciutto korgar med kantarellstuvning

Prosciutto korgar med kantarellstuvning

Krispiga små korgar av prosciutto fyllda med en krämig kantarellstuvning.
Passar som tilltugg, till förrätt eller på buffébordet.


Ingredienser till 9 stycken:

  • 14 skivor prosciutto
  • 2 msk smör
  • ½ gul lök, finhackad
  • 3-4 hg kantareller
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk färsk timjan
  • ½ dl finhackad persilja
  • (2 msk riven parmesanost)
  • salt, peppar

Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vänd upp och ner på en muffinsplåt. Vira parmaskivor runt upphöjningarna på plåten och vik ner det som är överskjutande så att det blir små korgar. Avsluta med en halv skiva i botten, vilket gör dem stabilare och håller bättre när du sen fyller dem. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut plåten och lossa parmakorgarna försiktigt. Låt dem inte svalna för länge innan du lossar dem, då blir det svårare att få loss dem. Ställ korgarna på ett galler och låt den svalna.

Ansa och dela kantarellerna i mindre bitar. Stek svampen i en varm stekpanna utan smör. När vätskan från svampen försvinner kan du tillsätta smör och lök. Häll på grädde, lägg i repad timjan och soja. Låt puttra tills grädden kokat in och du har en krämig stuvning. Smaka av med peppar och ev lite salt. Tänk på att korgarna är ganska salta, så översalta inte. Blanda i persilja.Fyll korgarna med svampstuvningen, (strö på riven parmesanost om du använder det) och garnera med persilja eller annat kryddgrönt precis innan servering.

Prosciutto korgar med kantarellstuvning

Fler goda tilltugg finns HÄR och fler förrätter hittar du HÄR