Rabarberkräm

Framkallar riktiga barndomsminnen hos mig. Tycker det är lika gott att äta den varm som kall. Antingen med mjölk, gräddmjölk, med glass eller vad man gillar. Bara  att använda fantasin!

Jag gillar när den är lite syrlig, men vill man kan man ju tillsätta mer socker.

Ingredienser till 3-4 portioner:
  • 5-6 hg rabarber
  • 3 dl vatten
  • Saft från ½ citron
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ½ msk potatismjöl

Tillagning:

Ansa rabarbern och skär den i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker, vatten och saft från citronen. Låt puttra 5-10 minuter, beroende på hur tjock rabarber du använder. Rör ut potatismjöl i lite vatten och tillsätt blandningen. Koka ett par minuter till. Klart!

Rabarberkräm med mjölk, Amarettobiskvier, torkade jordgubbar och myntablad.