Så god och snabbgjord saft på rabarber och grapefrukt. Klar på ca 20 minuter!
Vill man kan man variera genom att använda citron och apelsin istället för grape – gott vilket som.
Saften läskar ordentligt en varm sommardag men passar också fint att blanda med t.ex. gin till en god drink. Håller ca 1 månad i kylskåp.
Ingredienser till ca 5 dl outspädd saft:
- 300 gram strösocker
- 3 dl vatten
- 1 grapefrukt, saften (alternativt saften från 1 apelsin och 1 citron)
- 450 gram rabarber, i bitar
- 1 skiva färsk ingefära
Tillagning:
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i rabarbern, saften från grapefrukt och ingefära. Småkoka tills rabarbern kokar sönder.
Sila i en finmaskig sil eller låt rinna genom en saftduk. Häll upp på steriliserad flaska och förvar på sval plats. Späd med ungefär ¾ vatten.