Små fina rårakor som får extra smak av lagrad riven ost.
En festlig liten förrätt som toppas med kallrökt lax, en klick crème fraiche och dill.
Ingredienser till 4 portioner:
- 800 g fast potatis
- 100 g lagrad ost
- 400 g kallrökt lax
- 1-2 dl crème fraiche
- Färsk dill
- Salt och peppar
- Smör och rapsolja till stekning
Tillagning:
Riv ost på den grova delen av ett rivjärn och ställ åt sidan.
Skala och riv potatisen på den grova delen av ett rivjärn. Lägg i en skål.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja, klicka ner ca 1 dl av den rivna potatisen. (du behöver inte krama ur vätskan).
Platta ut försiktigt, lägg på lite ost och toppa med lite mer riven potatis. Tryck till så att du får tunna plättar. Salta och peppra lätt.
Upprepa med resten av potatisen och stek ca tre rårakor åt gången. Stek dem gyllenbrun på båda sidor.
Servera dem med lax, en klick crème fraiche och toppa med färsk dill.