Ugnsstekt lax med krämig färskost och räkor

Ugnsstekt lax med krämig färskost och räkor

Snabblagad och god lax som tillagas i ugn med god topping.
Variera smakerna med olika smaksättning på färskosten. Blanda själv eller köp färdigblandad.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 bitar laxfilé utan skinn
  • 100g färskost (gärna smaksatt t.ex. med pepparrot)
  • Salt, peppar

Topping:

  • Färska skalade räkor
  • ½ rödlök, finhackad
  • Kryddgrönt

Sås:

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • 1 msk saft av citron

Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form, salta och peppra.  Bred eller spritsa färskost ovanpå fisken.


Tillaga mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills laxen är genom gräddad.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Ta ut laxen ur ugnen och toppa med rödlök, räkor och något kryddgrönt.
Servera fisken med såsen, ris eller potatismos.

Ugnsstekt lax med krämig färskost och räkor

Fler fiskrätter hittar du HÄR