Mättande och kalorisnål gnocchi med spenat i krämig god ostsås.
Innehåller endast 395 kcal/portion och ta ca 15 minuter att tillaga.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram gnocchi
- 250 gram babyspenat
- 1 dl lätt crème fraiche
- 4 msk riven parmesanost
- 100 gram grön – eller blåmögelost
- Salt, svartpeppar
Tillagning:
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och koka gnocchin enligt instruktionen på paketet.
När gnocchin är klar lägger du i även spenaten och häller sen direkt av allt i ett durkslag och låter rinna av.
Sätt igång ugnen på grill.
Hetta upp crème fraiche i kastrullen och tillsätt parmesanost och hälften av mögelosten. Rör om och småkoka tills osten smält.
Smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt gnocchi och spenat. Blanda runt ordentligt och häll över blandningen i en ugnsfast form. Smula på resten av osten och sätt in i ugnen tills osten smält och gratängen fått fin färg. Toppa gärna med lite ruccolasallad och servera direkt.